Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Schrijfacties Amnesty oktober:

Schrijfactie Venezuela: laat activist Gabriel Blanco vrij.
 
De Venezolaanse arbeidsrechtenactivist en hulpverlener Gabriel Blanco kreeg op 1 augustus 2023 een celstraf van 16 jaar opgelegd voor ‘çriminele samenzwering’. Hij zou in een WhatsApp-groep plannen hebben gedeeld om de Onafhankelijkheidsdag te saboteren. Hier is geen bewijs voor.
Amnesty heeft de zaak van Blanco onderzocht. Het lijkt er sterk op dat hij is veroordeeld op basis van vals bewijs. Agenten pakten Blanco op 6 juli 2022 op, de dag na Onafhankelijkheidsdag.
 
Schrijf naar de autoriteiten van Venezuela en roep hen op om Gabriel Blanco onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.
 
Schrijfactie Bangladesh: laat activist Shahnewaz Chowdhury vrij!
 
Activist en ingenieur Shahnewaz Chowdhury uit Bangladesh krijgt mogelijk tot 10 jaar gevangenisstraf voor het uiten van zijn mening. Hij deelde op Facebook dat de kolencentrale in zijn dorp milieuschade veroorzaakt. Ook sprak hij zich uit over incidenten tijdens protesten in de centrale, die hebben geleid tot de dood van twaalf mensen.
 
Schrijf naar de autoriteiten van Bangladesh en roep hen op om Shahnewaz Chowdhury onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

U kunt een van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl, kom in actie.

Bij voorbaat dank.