Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Egypte, laat Oqba Hashad onmiddellijk vrij.
De 26-jarige Egyptische student Oqbq Hashad zit al bijna 5 jaar onterecht in voorarrest. Hij wordt gestraft omdat zijn broer onderzoek deed naar mensenrechtenschendingen. In februari veroordeeld een rechter dat Hashad moest worden vrijgelaten. Daarop hielden de autoriteiten hem een week lang in het geheim vast terwijl ze hem opnieuw valselijk beschuldigde van terrorisme. Ook ontzeggen ze hem op wrede wijze een beenprothese, die hij nodig heeft om te kunnen lopen.
Roep de Egyptische autoriteiten op om Oqba Hashad onmiddellijk vrij te laten.
 
Roep op tot Staakt-Het-Vuren in Gaza om meer burgerslachtoffers te voorkomen.
Onschuldigen burgers kunnen geen kant op. De huidige escalatie van het conflict tussen Israël en Hamas en andere gewapende groepen is een ongekende humanitaire ramp. Vele duizenden mensen in Gaza en Israël zijn om het leven gekomen door willekeurige aanvallen. miljoenen anderen zijn hun huis kwijt en kunnen zonder voedsel, vervoer of medicijnen niet overleven. Zolang de strijd voort woedt kan noodhulp hen niet bereiken.
Roep demissionair minister-president Mark Rutte op om bij de Verenigde Naties aan te dringen op een staakt-het-vuren door alle strijdende partijen in de Gazastrook en Israël. Dit is de enige manier om meer burgerslachtoffers te voorkomen.
 

U kunt een petitie ondertekenen: ga naar Amnesty International, klik op Doe Mee, vervolgens op Bekijk alle acties en onderteken bovenstaande brieven.

U kunt een van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl, kom in actie.

Bij voorbaat dank.