Haan verwijderd van de Johanneskerk

Dinsdagmorgen 21 april om 08.30 uur klommen twee bouwers in een hijsbak en lieten zich naar de top van de circa 30 meter hoge Johanneskerk voeren. Doel: haan en kruis naar beneden halen om opgeknapt te worden zoals de hele kerk dit jaar wordt opgeknapt want volgende jaar bestaat dit cultureel erfgoed, tevens het oudste gebouw van Laren, 500 jaar!

Het goudhaantje werd aan burgemeester Nanning Mol overhandigd. De burgemeester is tevens voorzitter van de Stichting Vrienden van de Johanneskerk 500 en gaat, hoe moeilijk ook in deze coronatijd, met velen de komende maanden fondsenwerven om zowel het exterieur als het interieur te renoveren en aan te passen aan de eisen en wensen van de 21e eeuw.

Burgemeester Mol verrichte nog een speciale handeling: hij trok de stekker uit de elektriciteitskast waardoor niet alleen de klokken en het carillon het zwijgen werden opgelegd, maar ook de klok zelf. Tot de bouwvak blijft Laren verstoken van gebeier en torentijd. De basiliek moet het even alleen doen.

Foto’s: Erik Schinkelshoek

LAATSTE VIER BERICHTEN