1,5 kilometer vloerverwarming

Met grote voortvarendheid wordt het interieur van de Johanneskerk  gerenoveerd. Als je de foto’s ziet vraag je je af of het ooit nog goed komt met deze 500 jarige.

Volgend jaar zal de verjaardag worden gevierd en zoals de bouwers hebben beloofd, zal de klus in december 2020 zijn geklaard! Nu is 1,5 kilometer vloerverwarming gelegd. Het ziet er indrukwekkend uit en zal aanzienlijk meer sfeer en warmte geven dan de hard blowende vloerroosters die er zaten.
In 2021 is de Johanneskerk, het oudste gebouw van Laren, klaar voor de volgende 500 jaar. Dan zullen er naast de gebruikelijke diensten van een kerk, concerten, diners, exposities, lezingen en meer worden gegeven en gehouden. De banken waar je het echt niet langer dan een uurtje op kon uithouden, zijn er gelukkig al uit, nieuwe stoelen worden, voordat de keuze wordt gemaakt, ingezeten en over een ander orgel wordt druk onderhandeld. De glas in lood ramen krijgen speciale aandacht evenals het buitengebied rondom de kerk.
Ondanks de beperking van acties door corona, is op circa 40.000 euro na, het totale bedrag voor de renovatie en restauratie van het in- en exterieur, bereikt! Burgers en bedrijven tasten verheugend gul in de portemonnee voor het behoud van dit unieke cultureel erfgoed. De Vriendenstichting Johanneskerk 500 attendeert graag nog even op haar website www.johanneskerk500-laren.nl
Daarop staat veel informatie waaronder de geschiedenis van de kerk, maar ook een flyer waarmee eenvoudig een bijdrage kan worden overgemaakt.

1,5 kilometer vloerverwarming

komt het ooit nog goed?

Foto’s: Co Swaan