Koninklijke Onderscheiding voor ds. de Bruijn

Op zondag 15 mei heeft ds. de Bruijn tijdens een zeer druk bezochte kerkdienst, na elf jaar afscheid genomen van de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE); hij gaat met emeritaat.
’s Middags ontving ds. de Bruijn tijdens een ondanks alles feestelijke afscheids-bijeenkomst, tot zijn grote verrassing uit handen van burgemeester Roland van Benthem van Eemnes, een Koninklijke Onderscheiding voor het vele werk dat hij naast het predikant zijn voor heel velen heeft betekend en nog betekent.

2022 05 lintje Job ws

Handdruk voor ds. Job de Bruijn van burgemeester Roland van Benthem na het opspelden van de Koninklijke Onderscheiding.   (foto Erik Schinkelshoek)

De zondag begon met een kerkdienst in de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan in Laren. Niet minder dan 250 gemeenteleden inclusief vertegenwoordigers van de overheid maar ook vanuit kerkgemeenschappen waaronder Zuidhorn en Apeldoorn, waar hij predikant is geweest, waren aanwezig in deze, zoals gebruikelijk bij Job, met veel muziek en zang gelardeerde dienst. Ook in zijn laatste preek kreeg de actualiteit en met name de oorlog in Oekraïne, alle aandacht.