Met hart en ziel: Ik vergeet je niet

Een witte telefooncel staat aan het water, in het dorpje Vreeland. Zo nu en dan gaat er iemand de telefooncel binnen. Om daar, nog één keer, iets te zeggen tegen een overleden dierbare.

In twee speciale uitzendingen van Met hart en ziel (7 en 14 november) leven we toe naar Eeuwigheidszondag, de dag waarop in veel kerken overledenen worden herdacht en verhalen worden verteld van dierbaren die ons zijn ontvallen.

Zo horen we het verhaal van Sylvia Kuperus wiens moeder Nel overleed op 90 jarige leeftijd tijdens de strenge lockdown van de eerste coronagolf. Sylvia heeft haar moeder al een maand niet kunnen zien als ze hoort dat ze overleden is. Het niet afscheid kunnen nemen valt haar en haar vader zwaar. Maar het afscheid in de kerk waar Nel al jaren betrokken is is zeer intiem en biedt troost, ondanks het feit dat er maar weinig mensen aanwezig kunnen zijn. Juist door de kleine setting hebben ze het wellicht intenser kunnen beleven. De dienst werd geleid door ds. Job de Bruijn die zelf liederen van troost heeft gecomponeerd in deze tijd van corona. In deze uitzending horen we het lied “God zal met je meegaan” uitgevoerd door een klein koortje in de kerk van Vreeland.

LAATSTE VIER BERICHTEN