Schrijfacties Amnesty

Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Schrijfactie Cambodja: milieuactivisten achter de tralies.

Zes jonge leden van de milieubeweging Mother Nature Cambodja worden vervolgd omdat ze zich inzetten voor de natuur en de rechten van inheemse volken. De aanklachten tegen hen zijn complete onzin, zoals ‘het samenzweren tegen en het beledigen van de koning’. Drie van hen kregen al tot 20 maanden cel. Zij worden nu ook beschuldigd van opruiing. Daar staat een celstraf van maximaal 10 jaar op.

Wat kunt u doen?

Schrijf voor 1 november 2021 naar de autoriteiten van Cambodja. Roep hen op om alle aanklachten tegen de zes milieuactivisten te laten vallen en hen onmiddellijk vrij te laten.

Schrijfactie Egypte: absurde aanklachten tegen oppositieleden.
De Egyptische oppositieleden en activisten Hisham Fouad, Hossam Moanis en Zyad el-Elaimy zijn in juli 2021 voor een speciale noodrechtbank gebracht vanwege absurde aanklachten zoals ‘het verspreiden van nepnieuws en paniek onder de bevolking’. De drie mannen zitten al meer dan 2 jaar in voorarrest. Ze kunnen niet in beroep gaan tegen het vonnis van de rechtbank.

Wat kunt u doen?

Schrijf voor 1 november 2021 naar de Egyptische president. Roep hem op om Fouad, Moanis en el-Elaimy onmiddellijk vrij te laten.

U kunt één van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl.

KOM IN ACTIE