Schrijfacties Amnesty

Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Schrijfacties Amnesty:

Pakistan: onderzoeker in het geheim veroordeeld.
Pakistan houdt mensenrechtenverdediger Idris Khattak sinds november 2019 vast op een onbekende plek. Volgens berichten zou een militaire rechtbank hem in het geheim hebben veroordeeld voor ‘verraad’, waarvoor hij 14 jaar gevangenisstraf kan krijgen. Zijn familie en advocaat weten van niets.
Idris Khattak deed onderzoek naar gedwongen verdwijningen van mensenrechtenverdedigers en anders critici van de regering. Hij is nu zelf al ruim 2 jaar ‘verdwenen’.
Wat kun u doen?
Schrijf naar de Pakistaanse autoriteiten. Roep hen op Idris Khattak een eerlijk proces te geven voor een gewone rechtbank
 
Filipijnen: waar is activist Steve Abua?
Op 6 november 2021 werd de Filipijnse landrechtenactivist Steve Abua ontvoerd. Zijn ontvoerders hebben mogelijk banden met de overheid. Ze belden zijn vrouw Johanna op om Steve over te halen toe te geven dat hij lid is van de New People’s Army, een gewapende communistische groepering. In de Filipijnen worden critici door de autoriteiten vaak opzettelijk bestempeld als ‘communist’ of ‘terrorist’ om ze de  mond te snoeren. Hierdoor worden activisten, journalisten, advocaten en vakbondslieden vogelvrij verklaard.
Wat kunt u doen?
Schrijf naar de Filipijnse autoriteiten. Roep hen op Steve Abua onmiddellijk en veilig met zijn familie te herenigen.

U kunt één van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl
 
Goeds nieuws: Iran laat Atena Daemi vrij. In Iran is mensenrechtenactivist Atena Daemi vrijgelaten. Ze zat 5 jaar gevangen omdat ze onder meer actie voerde tegen de doodstraf.