Schrijfacties Amnesty

Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Schrijfacties Amnesty:
Madagaskar:
anticorruptie-activist vast voor laster.
Mensenrechtenactivist en leraar Jeannot Randriamanana kreeg op 17 maart 2022 een celstraf van 2 jaar. Hij was onterecht aangeklaagd voor ‘ laster ‘ en ‘het beledigen van parlementsleden
Randriamanana had op sociale media een bericht geplaatst dat lokale autoriteiten fondsen hadden verduisterd die bedoeld waren voor de slachtoffers van twee verwoestende orkanen.
Wat kun jij doen?
Schrijf voor 1 augustus 2022 naar de autoriteiten in Madagaskar. Roep hen op Jeannot Randriamanana onmiddellijk vrij te laten.
 
Venezuela:
activisten aangeklaagd voor laster.
Marino Alvarado en Alfredo Infante publiceerden in maart een rapport over mogelijke standrechtelijke executies door politieagenten in de Venezolaans staat Carabobo. In plaats van dit grondig uit te zoeken klaagt de gouverneur van Carabobo hen nu aan wegens laster. De gouverneur wordt zelf ook in het rapport genoemd als eindverantwoordelijke voor het politieoptreden.
Wat kun jij doen?
Schrijf voor 1 augustus 2022 naar de gouverneur Rafael Lavaca. Roep hem op de aanklacht tegen Alvarado en Infante onmiddellijk in te trekken.
 
Goed nieuws: Egyptische journalist vrij
Journalist Mohamed Salah zat bijna 2,5 jaar vast in een Egyptische gevangenis. Salah heeft geen rechtszaak gehad en is nooit officieel aangeklaagd.
 
U kunt één van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl

Bij voorbaat dank!