Theatervoorstelling
‘De OmZieners’ 

Op 23 november a.s. komt een bijzondere theatervoorstelling naar Laren: De OmZieners. De voorstelling wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van mensen die in armoede leven samen met professionele theatermakers. Zij richten zich op een breed publiek uit alle geledingen van de samenleving. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik.
De OmZieners is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland, en op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt. Want dat is wat armoede doet. Het maakt jou en je gezin kwetsbaar op eigenlijk elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc.
Met De OmZieners brengen ervaringsdeskundigen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo maken zij het leven van de mensen invoelbaar en brengen een gesprek op gang over de vraag hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. Dat gesprek willen we graag voeren. Niet omdat wij pasklare antwoorden hebben. Maar omdat wij vragen willen delen.
De OmZieners is door heel het land gespeeld en krijgt lovende recensies; “‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven”.
“Het publiek zag een goed opgebouwd verhaal met passie gespeeld door ervaringsdeskundigen uit de onderkant van de samenleving. Maatschappijkritisch zonder een drammerige politiek correcte ondertoon, maar serieuze kost die op een luchtige en regelmatig komische wijze wordt geserveerd.”

Wanneer: Zaterdag 23 november
Aanvang ‘s middags: 16.30 uur (ontvangst publiek vanaf 16.00 uur)
Aanvang ’s avonds: 20.00 uur (ontvangst publiek vanaf 19.30 uur)
Waar: De Ontmoetingskerk, Kerklaan 41, Laren
Aanmelden: 
omzieners@gmail.com of bij Ytta Stulp
Toegang: Gratis. Vrije gift na afloop

De voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes, de RK Parochie Sint Jan – Goede Herder en de Stuurgroep Oecumene BEL. 

Klik hier om naar de website van de OmZieners te gaan.

LAATSTE VIER BERICHTEN