Uit de kerkenraad

Eind september komt de kerkenraad in de Johanneskerk bijeen voor een bezinningsavond. Onder leiding van Jack de Koster verdiepen wij ons in de (on)mogelijkheden, kansen en bedreigingen van het zijn van een kerkelijke gemeente in onze samenleving. De commissie Johanneskerk 500 en de gebouwen commissie ervaren dit intensief. De Johanneskerk is meer dan een gebouw en dat is van betekenis voor een veel grotere gemeente dan onze kerkelijke. De diaconie heeft lokaal inmiddels een gevestigde plek gekregen te midden van  diverse hulploketten. Meer dan genoeg redenen om ons te blijven ontwikkelen en daar levert de komende bezinningsavond veel houvast voor.

De eerste zaterdag van oktober organiseert de kerkenraad weer de jaarlijkse vrijwilligersmiddag. Bij het samenstellen van de persoonlijke uitnodigingen begint het feest van voorbereiden eigenlijk al. Zoveel namen en zoveel werk. Het. Lijkt allemaal vanzelf te gaan en dat komt mede door grote spontaniteit.

Binnenkort ontvangen alle gemeenteleden een brief in het kader van privacywetgeving. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met persoonlijke informatie en dat laten wij aan al onze kerkleden weten.

Martin Noordzij