Van de kerkenraad

Aan de gemeenteleden is gevraagd om te reageren op het voorstel om het emeritaat van ds. J. de Bruijn met een jaar uit te stellen. U heeft daar op een indrukwekkende manier uiting aan gegeven. Mooie en ontroerende reacties. Job en Anke hebben deze geanonimiseerd gekregen.

De formaliteiten zijn inmiddels ook allemaal geregeld. Het gebeurt blijkbaar vaker want de standaardformulieren kun je eenvoudig downloaden en het invullen daarvan is minstens zo makkelijk.

Het coronaprotocol binnen onze kerkmuren is zondag 14 juni in de praktijk getoetst. Er bleven nog een aantal belangrijke onzekerheden over. Daarover is contact geweest met Risicobeheersing, Handhaving en Brandveiligheid van onze regio. Wij hebben inmiddels schriftelijk bevestigd gekregen dat onze getroffen maatregelen in orde zijn en hebben zelfs complimenten ontvangen. Dat is uiteraard belangrijk om te weten. Op deze site onder ‘diensten’ kunt u alle details lezen aangaande de maatregelen. Daar krijg je geen complimenteuze gevoelens bij. De beperkingen die wij in acht moeten nemen zijn groot en de capaciteit blijft erg krap. Maximaal 60 bezoekers. De oproep van de kerkenraad aan de leden is om de onlinediensten te blijven volgen. En als u naar de kerkdienst zelf gaat, neem dan goed kennis van de belangrijke informatie die op deze site te vinden is.

Martin Noordzij

LAATSTE VIER BERICHTEN