fototoestel

FOTOWEDSTRIJD 2023

Ook dit jaar wordt er weer een fotowedstrijd gehouden. Zoals vorig jaar bij de uitreiking van de prijzen verteld, hebben wij de wedstrijd van de zomer naar het najaar verplaatst. Het thema ‘HERFST’ past daarin uitstekend.
Pak camera of mobiel en maak de mooiste foto van dit jaargetijde of van een situatie waarin ‘de herfst’ in beeld komt.
De periode waarin gefotografeerd kan worden is van 1 oktober tot 1 december. Er mag maar 1 foto worden ingestuurd. Doe dat naar nieuwsbox@pglaren-eemnes.nl .
In december worden alle foto’s door een jury beoordeeld en begin januari zal in aansluiting op een kerkdienst, de prijsuitreiking plaatsvinden. Ook dan weer een 1e, 2e en 3e prijs. Doe mee! Het onderwerp leent zich uitstekend voor hele mooie plaatjes.

Succes!

Werkgroep Communicatie

INZENDINGEN

Ochtend
Deze foto is genomen vroeg in de ochtend op de Westerheide, zo’n mooie parelweb gesponnen in de nog bloeiende hei in september.

Marjo de Jager

Kleurenpracht
Vorig jaar heb ik de vier jaargetijden van deze oude eikenboom fotografisch vastgelegd. Nog geen 5 minuten lopen van mijn huis staat deze boom in het weiland van boer Zwanikken.
In de winter een saaie – kale boom niets aan, maaaaaaar toch prominent aanwezig. Maar dan de lente. Als laatste van de loofbomen krijgt de eik zijn licht groene bladeren (eind april begin mei) het weiland de veldbloemen in allerlei facetten. Genieten dus. De zomer een beetje saai de bladeren worden donker groen, maar volop veldbloemen. Kortom een mooi stukje natuur.
Maaaaaaaaar dan de herfst. De boom krijgt goudgele bladeren, de veldbloemen verkleuren in allerlei kleuren, voordat zij helemaal afsterven. En als dan de zon er nog bij komt dan krijg je deze kleurenpracht.
Een cadeautje. Aan de kleurenpracht heb ik niets gedaan, met een beetje spelen er wel een klein beetje beweging ingezet zodat alles overloopt in elkaar.
Dit is voor mij herfst in zijn “kleurenpracht”.

Groet Rineke Ooijkaas

Beelden zeggen soms meer dan woorden

Laatst, tijdens een wandeling in het bos, zag ik dit beeld: een afdruk van een eikenblad in het beton van een fietspad met daarnaast een herfstblad, ook eiken.

Het beeld trof mij want het zit vol symboliek. De eik voor kracht, het betonnen fietspad voor onze levensweg, die we zelf moeten gaan met onze naasten en dierbaren. Een levensweg ook waar we zelf voor een groot deel richting aan geven.

De afdruk van het blad is het zichtbare spoor dat we, voor iedereen die er oog voor heeft, nalaten aan de toekomst.

Het herfstblad tenslotte symboliseert het heden, nog duidelijk herkenbaar hoe het eens aan de boom tot ontplooiing is gekomen, maar duidelijk vergankelijk en zijn schaduw onmiskenbaar vooruit werpend.

Eens, en dat geldt voor ieder van ons, zal alleen de afdruk overblijven. Onze herinnering aan het levende blad!

Met vriendelijke groet,

Alex Smidts
 
Herfst 2023
 
De kale bomen staan stil en stevig met hun groene pootjes in het gevallen blad.
 
Groet,
Margo Post 
Paars de kleur van vergankelijkheid. 
 
Met Herfstige groet,
Mariëlle Vos-de Veen
 

Een natte herfstdag op Terschelling

Even opdrogen in een strandtent
Door het raam zie ik de regen, het groene strand en de veerboot.
Een lampje,  weerkaatst in het raam, geeft hoop op ook nog wat zon vandaag.
Ik blijf nog maar even binnen genieten van de herfst.

Ineke Yska

Herfstkleuren in Limburg

Foto gemaakt tijdens wandeling in het Vijlenerbos  in Zuid-Limburg.
Prachtige herfstkleuren.

Groet
Aya Eggenkamp

Herfstspiegel

Deze herfst was vooral heel nat. Maar als dan even de zon schijnt krijg je mooie weerspiegelingen in de plassen. 

Hartelijke groeten,

Marjolijne Yska

 

De laatste blaadjes
bijna los van beukenboom
nog éven hangen

Ans van Horssen