godly play

Wil je je kind iets meegeven van de Bijbelverhalen? Wij bieden Godly Play aan. Een speelse manier om kennis te maken met de verhalen. Godly Play geeft de vrijheid om je eigen verhaal te ontdekken in de verhalen van de Bijbel.
We zijn ontzettend blij dat we de kinderen weer in de kerk kunnen verwelkomen. Eén keer per maand is er Godly Play, de andere zondagen is er kinderdienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Omdat Godly Play lang niet voor iedereen bekend is, is er zondag 3 april een Godly Play voor gezinnen. Zo kunnen ouders en grootouders ook meemaken wat er gebeurt bij Godly Play.

Maar wat is dat dan, Godly Play?
Bij Godly Play beginnen we meteen met de kinderen in onze eigen ruimte. Daar horen we een verhaal. Een verhaal dat je niet alleen hoort maar ook ziet, voelt en soms ook proeft of ruikt. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over het verhaal. Een gesprek vanuit verwondering. Er is geen goed of fout. We vragen ons af wat je het mooiste vindt of wat het belangrijkste zou kunnen zijn.
Na het praten kiezen we zelf hoe we aan het werk willen gaan met het verhaal. De een wil kleien, de ander spelen met het materiaal van het verhaal en weer een ander bouwt iets met kapla. Keuze te over.

Als afsluiting komen we terug in de kring, we eten en drinken iets met elkaar en soms bidden we of zingen een lied. Dan gaan we met elkaar naar de kerkzaal waar we samen met de andere mensen de zegen ontvangen.
Iedereen is welkom om te komen, of je nu vaak bij ons in de kerk komt of dat je voor het eerst de drempel overkomt. Je mag het gewoon een keer komen proberen. Heb je nog vragen dan mag je altijd bellen of een berichtje sturen.

Nog even kort:
Wie: kinderen in de basisschoolleeftijd met hun (groot)ouders
Waar: Ontmoetingskerk, Kerklaan 41, 1251 JS Laren
Verzorgd door: de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes