Kinderdienst

Elke zondag zijn de kinderen van 4 tot 12 jaar welkom in de kinderdienst. We beginnen in de kerkzaal en gaan daarna met het licht naar de bovenzaal. Tijdens de kinderdienst vertellen we het verhaal uit de methode: Kind op zondag. We praten met elkaar en luisteren naar elkaar, we knutselen, spelen en tekenen. Voor de zegen komen we met  de kinderen weer terug in de kerkzaal.

Iedere zondag hebben we een ‘kind van de zondag’. Diegene luid de klokken voor de dienst, steekt de kaarsen aan aan het begin van de dienst en helpt met collecteren. Kinderen vinden het erg leuk om te doen en te zijn!

Tijdens bijzondere diensten zoals met de Startzondag, eerste Kerstdag en Pasen hebben we een speciaal programma. Dit kan een broodmaaltijd zijn met de hele gemeente of een musical of filmpje die we samen met dominee de Bruijn instuderen.

In de week voor Kerst lopen we samen met de kinderen de Herderstocht in Eemnes. Dit is een gezamenlijk project van de vier kerken in Laren-Eemnes.

Elke eerste zondag van de maand verzorgen Marjolijne en Ineke Yska de kinderdienst.
Zij doen dit vanuit de methode ‘Godly Play’. Dit is een mooie, basale manier om de kinderen kennis te laten maken met een aantal kernverhalen uit de bijbel. Met woorden, gebaren en materialen wordt elk verhaal gebracht. De verwerking van het verhaal kan op verschillende manieren. Er zijn diverse mogelijkheden zoals:  kleien, tekenen, knutselen, textiel, boekjes kijken, kapla, magnetics. 

Tijdens de zomervakantie is er geen kinderdienst.

Contactpersoon voor de kinderdienst is Geert-Jan

Telefoonnummer: 06-33779484

We zien jullie graag op zondagmorgen,

Famke, Joke, Leo en Geert-Jan