Schrijfacties Amnesty

Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Schrijfacties Amnesty:

Colombia: bescherm milieuactivisten.
Maria, Jani, Joel en Danelly zijn mensenrechtenverdedigers uit Colombia. Samen met inheemse en boerengemeenschappen komen ze op voor het milieu en de natuurlijke hulpbronnen in hun land. Vanwege hun werk worden ze vervolgd en bedreigd en lopen ze iedere dag het risico om vermoord te worden.

Veertig procent van het Colombiaanse grondgebied bestaat uit het Amazone-regenwoud. Colombia is qua biodiversiteit het op één na grootste land ter wereld. Maar het is ook het gevaarlijkste land ter wereld voor milieuactivisten.

Schrijf daarom naar het Colombiaanse Congres. Roep Congresleden op om Maria, Jani, Joel en Danelly te beschermen.

Tsjaad: 3 jaar cel voor Facebook-post.
Baradine Berdei Targuio is een prominente mensenrechtenverdediger uit Tsjaad. Omdat hij op Facebook iets had gezegd over de gezondheid van de Tsjadische president, kreeg hij 3 jaar gevangenisstraf wegens ‘het verstoren van de constitutionele orde’. Ook had hij in een open brief aan de president de mensenrechtensituatie in de Tibesti-regio in Tsjaad aangekaart.

Kom voor hem in actie en schrijf naar de Tsjadische autoriteiten. Roep hen op om Baradine Berdei Targuio onmiddellijk vrij te laten.

U kunt één van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl