Schrijfacties Amnesty

Mensenrechten voor iedereen

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven.

Schrijfacties Amnesty:

Schrijfactie VS: stop deportatie Haïtiaanse asielzoekers.
Bij de grens tussen de VS en Mexico hebben Haïtiaanse asielzoekers zich gevestigd in kampen nadat hen de toegang is geweigerd tot de VS. Agenten van de Amerikaanse douane bestormen de asielzoekers met paarden en dreven hen uiteen met zweepslagen. Duizenden Haïtianen zijn al gedeporteerd. Het is gewetenloos om mensen terug te sturen naar een land dat zich midden in een politiek, economische en milieucrisis bevindt. Daar kunnen zij slachtoffer worden van geweld en dakloos raken.
Stop mensenrechtenschendingen aan de grens.

Schrijfactie Iran: voor straf naar een afgelegen gevangenis.Maryam Akbari Monfared zit al bijna 12 onterecht in de gevangenis. In maart werd ze plotseling overgebracht naar een uiterst smerige gevangenis op ruim 200 kilometer van haar familie. De autoriteiten willen haar straffen omdat ze vanuit de gevangenis een open brief schreef waarin ze gerechtigheid vroeg voor haar broer en zus die in 1988 in het geheim werden geëxecuteerd.

Wat kunt U doen?

Schrijf voor 1 december 2021 de autoriteiten van Iran. Roep hen op om Maryam Akbari Monfared onmiddellijk vrij te laten.

U kunt één van de voorbeeldbrieven downloaden via www.amnesty.nl

KOM IN ACTIE